Kolonihaven

Sæsonfinale

Så sluttede kolonihavesæsonen 2017 – uden den store fanfare, hverken afslutningen eller sæsonen. Der gik et eller andet (!) galt da vi lukkede for vandet, så vi tør ikke andet end at gøre det om i næste uge. Og sæsonen ikke så meget sluttede som den fes ud. Efter et langt tilløb, hvor april var for kold, og maj gik med at omindrette til baby, og juni strengt taget stadig var for kold, var vi ellers kommet ind i en ret fin, ret fast vane, hvor vi boede i kolonihaven fra torsdag eller fredag til sent mandag eftermiddag. Men så blev min barsel afkortet et par uger, og temperaturen faldt et par grader, og et par længe udsatte familiebesøg skulle afvikles. Og så var vi ligesom flyttet hjem.

Kolonihavebaby

Hvordan har det været at kombinere baby og have? I det store hele fint. Vi har hygget os noget så fantastisk i vores lille hus, ofte i en stor bunke legetøj og bøger og strikketøj og dyner på den udslåede sovesofa. Og lavet hyggemad og drukket varm kakao og gået ture og hørt musik og læst bøger om aftenen.

Og yngstemanden har i det store hele nydt at have familien klemt sammen på et overskueligt areal. Et par gange har han øffet lidt over at skulle sove i sin weekendseng, men sjældent efter vi købte en madras der minder om den han har derhjemme.

Selvfølgelig har det givet et vist mål af logistisk bøvl sådan at rykke frem og tilbage og holde styr på rent babytøj og mælkepulver og yndlingsbamser og den slags, og selvfølgelig har jeg været ludt muggen over det af og til. Det gav dog også en god rutine i at pakke hurtigt og effektivt og ikke for meget – og en vis disciplin med hensyn til ikke at efterlade alt for rodede køkkenborde og fyldte blespande og køleskabe fulde af mad på kanten af sidste salgsdato!

Det eneste der kontinuerligt er skredet for os er græsslåningen. Græs vokser i regnvejr og skal slås i tørvejr. Og Kristus, hvor har vi haft meget regnvejr! Min kæreste har stresset for vildt over græs der voksede fra ham både i kolonihaven og bag rækkehuset, og det ser faktisk også herrens ud.

Lediggang

Den egentlige grund til at jeg ikke vil erklære havesæsonen for en ubetinget succes er dog en frygtelig rastløshed, jeg har været ramt af, og som jeg ikke helt kan gennemskue om skal tilskrives vejret eller moderskabet eller en uheldig kombination.

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg får det godt af at foretage mig noget praktisk og af at opholde mig udendørs – og allerhelst en kombination af de to. Jeg har gennem hele min barselsperiode prioriteret at lave mad, indrette bolig, strikke og nusse potteplanter. Og det har som regel godt kunne passes ind.

I kolonihaven har jeg haft den vildeste trang til knokle igennem i haven – eller i det mindste nusse lidt rundt og klippe visne blomsterhoveder af – men kunne jo dårligt parkere en baby på en dyngvåd græsplæne … Så selv om jeg ikke underkender udfordringerne ved at spæne rundt i hælene på en tumling, glæder jeg mig lidt til kommende sæsoner, hvor Musen er mere robust og selv kan tøffe med rundt i haven.

Aktivitet

På mystisk vis har min kæreste og jeg alligevel fået ordnet mere end nogensinde før i hus og have: Det spiselige staudebed er blevet anlagt, stuen malet og nyindrettet, vi er kommet af med en masse gammelt skrammel fra skur og have, køkkenhave og kompost har det bedre end nogensinde, og jeg er godt i gang med hyggekroge og bedkantninger og andre finpudsninger.

Til næste år skal vi begge arbejde og Musen skal i vuggestue – og det bliver endnu engang spændende hvordan det kommer til at gå. Vi har helt bestemt tænkt os at hænge ved i kolonihaveforeningen, men jeg overvejer forskellige løsninger for at mindske det løbende arbejde i haven.

Vi glæder os til 2018 med et større varn og et bedre vejr 🙂

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply