Hverdagen

Om sex og nye jordtilliggender

Rækkehushave
Terrassen

Jeg læste engang et brevkassesvar der anbefalede, at man ved manglende sexlyst simpelthen skulle lade være, til man ikke kunne lade være mere …

Jeg har endnu ikke haft behov for at kickstarte mit sexliv på denne vis, men har faktisk taget rådet til mig på andre områder hvor en fornøjelse begynder at føles som en pligt. Fx (og bare rolig, her kommer haverelevansen!) har jeg besluttet mig til ikke at røre en finger i vores nye rækkehushave, før jeg får den mest ustyrlige trang i verden!

Der hører nemlig en strimmel have med til vores nye bolig, hvilket jeg helt fra begyndelsen har haft det ambivalent med. På den ene side er jeg jo unægteligt glad for haver og vil også gerne give vores kommende baby fornøjelsen af en i hverdagene. På den anden side har jeg ikke lyst til at strække kræfterne for tyndt ud – og at undvære kolonihaven føles ikke som en mulighed. Den er så meget mere end jord: Naboskab, fjernsynsløshed, hvinende kolde bade på græsplænen, Vestskoven lige om hjørnet, følelsen af at være laaangt væk fra alting  …

Men, som min kæreste siger, i rækkehuset er der ingen bestyrelse til at sætte niveauet for lugning og græsslåning, og vi får sikkert alligevel snart fyldt den plet græs op gyngestativer og sandkasser – og kunne jeg så måske overveje et par bærbuske, bare for hyggens skyld ..?

Så, det kan være der går et stykke tid før I hører om den igen, men tillad mig at præsentere: rækkehushaven:

Der er en smal græsplæne med en terrasse i den ene ende og noget skyggefuldt roderi i den anden.

Skyggen skyldes blandt andet et kæmpehøjt æbletræ med to kæmpestore æbler på.

Spot æblerne!
Spot æblerne!

På terrassen findes en masse døde pelagonier og en enkelt levende.

Pelagonier
Pelagonier, levende som døde

Og et mystisk haveredskab, der måske kan bruges til at rense mellem fliserne.

Fliserenser
Flisemellemrumsrenser?

I så fald ikke en særligt effektivt flisemellemrumsrenser …

Stokroser
Stokroser med meget mere
Forrige indlæg
Næste indlæg

4 Comments

 • Reply
  Dorthe Aurvig
  31. august 2016 at 8:25

  Stooort tillykke med nyanskaffelse og det nye jordtilliggende. Og bare tag det roligt, en dag kan du liige forbedre noget en lille smule og så er du i gang. Det skal nok blive godt

  • Reply
   Plantesmilet
   5. september 2016 at 16:51

   Ja, det ved jeg egentlig også godt 🙂 Det bliver bare ikke lige nu!

 • Reply
  Gitte
  1. september 2016 at 17:36

  Hej 🙂

  Jeg hæfter mig specielt ved det første billede. Hvor er det da fantastisk med en have hvor der er lukket så godt af for indkig fra de omkringliggende huse! For en bonderøv som mig er det da den ultimative kvalitet i en byhave.
  Skyggen kan man arbejde med, træer og buske udtyndes, opstammes osv. Tænk hvis du havde overtaget en jomfruelig have med lille nyplantet hæk, nysået græs og intet andet. For mig ville det i hvert fald være op ad bakke, en ren gyser!
  Det her skal nok blive godt, lur mig om du alligevel kan lade det helt være… Held og lykke med babylykke, havelykke og det hele.

  Mvh. Gitte

  • Reply
   Plantesmilet
   5. september 2016 at 16:56

   Gys ja, sådan en nyanlagt traktoseramt grund må være det værste! Og du har ret, vores smalle havd har muligheder – for mig gik det bare lidt hurtigt fra vi ledte efter fireværelserslejligheder i Nordvest til vi fik fremvist rækkehuse i Søborg (til samme pris og den halve pendlertid …)

Leave a Reply