Bæredygtig hverdag

Små skridt #6

Noter fra investeringcafe om bæredygtige investeringerJeg har haft en lille smule krise over mine små bæredygtige skridt. Forstå mig ret, det føles enormt rigtigt at optimere min egen families hverdag i mijørigtig, små-minimalistisk, all round-bæredygtig retning. Men min pointe med at skrive om det her er blandt andet jo at inspirere andre til at gøre noget lignende.

Og lige for tiden har jeg bare en nagende tvivl om ikke der foregår en verdensomspændende konspiration hvor mænd i jakkesæt fralægger sig ethvert ansvar for planetens fremtid, mens kvinder der ikke kan sove om natten af bare bekymring, prøver at løse det hele ved at bruge deres sparsomme fritid på at strikke deres egne karklude. Hvilket jeg da helt klart synes man skal gøre, hvis man trænger til et TV-strikketøj, det batter nok bare ikke det store for planeten (HVOR meget mikroplast var det, hver eneste kunstgræsbane udledte? tre-fem tons om året PR BANE!), og har vi egentlig brug for flere projekter, de fleste af os …?

Anyhoo, lidt har (måske) også ret, og (forhåbentlig) mange bække små, og så videre!

Den seneste tids små bæredygtige skridt

Bæredygtige investeringer. Jeg har haft telefonmøde med mit pensionsselskab, PFA, hvilket i høj grad kan anbefales. Overblik og ro i sindet er en herlig følelse, og det var interessant hvor meget bedre jeg forstod investeringslingoen, efter at have beskæftiget mig bare en lille bitte smule med investering selv. Jeg havde på forhånd besluttet mig for at spørge om de havde etiske profil. Jeg regnede med at svaret nok var nej, da jeg aldrig har hørt den nævnt. Og, ja, mange bække små og hvis vi nu allesammen spørger … Men jeg blev faktisk positivt overrasket. Deres politik ses her.

Brugbare gaver. Det der med julegavernes art og omfang bliver diskuteret mange steder efterhånden, og jeg tror der er ved at ske et skred i retning af less is more. Folk laver beløbsgrænser, aldersgrænser, begrænsninger på antal, hjemmelavede gaver og brugte gaver. Der er min familie ikke. Vi giver mange gaver, har altid gjort det, og har det faktisk ret fet med det 🙂 Meeen, jeg kan da godt mærke at det er blevet sværere at skrive ønskeseddel, efterhånden som jeg er rykket op i Kategorien for Kvinder der har Alt. De seneste år har jeg været sådan lidt “find på noget … En god bog..!”-agtig. Med det resultat at ting har skullet byttes eller er havnet bagerst i skabet. I år satte jeg mig ned, tænkte dybt over hvad jeg manglede og savnede, fandt links til gode, bæredygtige forhandlere og satte det på listen. Og jeg kender mange der nu er nødt til at rette deres tæer ud med tang, fordi det er jo en bestillingsliste og ret kikset. Men hey, man må operere inden for den virkelighed, man lever i.

Genbrug. Musen har fået sin egen drikkeflaske. Vand er bare nødvendigt når man er på tur, lang som kort, og vand på flaske i dyre domme er og bliver fjollet. Jeg har selv brugt en metalflaske i årevis, og vil nu nyde at have den for mig selv igen, helt uden babysavl!

<– Tidligere ‘Små skridt’ ¤ Næste ‘Små skridt’ –>

Forrige indlæg
Næste indlæg

1 Comment

Leave a Reply