Hverdagen

Små skridt #12

Mange jern i ilden

Den seneste tids små bæredygtige skridt

Mental minimalisme: Her i forlængelse af sommerferien (Her? Det her efterår er gået hurtigt!) havde jeg en periode hvor det hele var lidt meget. Og i et øjebliks klarsyn gjorde jeg det hele en lille smule bedre ved at aflever alle de biblioteksbøger jeg ikke brændte efter at læse færdig. Så sendte jeg de par bøger jeg har fået tilsendt til anmeldelse (altså de uopfordrede til bloggen, ikke dem jeg får penge for!) men aldrig anmeldt, til genbrug. Så sendte jeg alt det garn jeg ikke har konkrete planer med, til genbrug. Så frasorterede jeg også alt det stof jeg ikke har konkrete planer med. Så slettede jeg de 30 (!) blogkladder, jeg helt ærligt ikke kunne forestille mig at sætte mig ned og skrive færdige.

Og ved I hvad, jeg har ikke savnet noget af det.

Med hensyn til kreatingene går jeg sådan set ind for at have et stash af kreating, så man altid lige kan kaste sig over et projekt. Jeg kunne bare konstatere, at de projekter jeg reelt set kaster mig over er ret få, nøje planlagte og baseret på nyindkøb af materialer. Udstyr, derimod (strikkepinde osv) er en anden sag. Der giver det mening for mig at have et lager liggende klar.

Mental minimalisme II: Efter lange overvejelser satte jeg desuden mit lille anmelder bi-job på pause her i efteråret. Jeg kunne sådan set godt bruge pengene, men kunne mærke at med et stadig meget mor-glad barn og et hus og en hverdag hvor aktiviteter er mudret meget sammen (vi har stort set ingen døre!), måtte jeg kæmpe med næb og kløer for muligheden for at få lov til at læse en bog og skrive noget om den. Og så kunne jeg mærke at mine næb og kløer var bedre brugt på andre sager, jeg var mere personligt engageret i … Jeg er aktiv igen fra januar, og vil så mærke efter om det fungerer eller ej.

Genbrug: Min telefon er død efter længere tids sygdom, og jeg købte (aldeles usopnsoreret) en nyere brugt med garanti hos Blue City her. Jeg kan naturligvis ikke borge for kvaliteten i længden, men prisen var overkommelig, leveringen promte og dimsen virkede.

Madspild: Vi har besluttet vi ikke er sådan nogen der har en brødkasse. For den er åbenbart åbningen til en alternativ dimension hvor tiden flyver og mug breder sig med rekordfart.

Madspild II: Vi har desuden besluttet at vi ikke er sådan nogen der har agurk. For vi får det ikke spist. Og at løfte sådan en tyrepik af en stadig plastikindpakket men nu flydende agurk fra bunden af grøntsagsskuffen over i skraldespanden uden at der går hul (og der skal *ikke* gå hul) er sgu en opgave på linje med det der fyrtårn ovre i Jylland!

Læs tidligere Små Skridt her –>

Forrige indlæg
Næste indlæg

4 Comments

 • Reply
  Katrine
  11. december 2019 at 13:46

  Kender godt den der agurk ???‍♀️

  • Reply
   Plantesmilet
   11. december 2019 at 21:28

   Den er SÅ klam!

 • Reply
  Eva
  12. december 2019 at 21:18

  Hvor anmelder du bøger henne? Online? – er meget interesseret i dine boganbefalinget også!

  • Reply
   Plantesmilet
   13. december 2019 at 19:41

   Jeg er lektør for bibliotekernes materialevalg. Så lidt teknisk og internt … “anmelder” er mere mundret! Jeg er gået lidt død i anmeldelserne her på siden (mangel på timer i døgnet osv), men overvejer at lave kortere anbefalinger når jeg falder over noget. Måske.

Leave a Reply