Hverdagen

Små skridt #1

Små skridt mod en bæredygtig livsstilMåske har I lagt mærke til, at jeg har en kategori her på bloggen der hedder Bæredygtig hverdag? Og måske har I fornemmet, at hverdagen fylder mere end bæredygtigheden? Det gør den, og det gør den såmænd også ude i virkeligheden. Men jeg vil jo gerne leve mere bæredygtigt og har besluttet, at vejen frem består af mange små skridt – og de skridt vil jeg nu dele med jer!

Bæredygtighed er i denne sammenhæng et vidt begreb der dækker over en livsstil der belaster miljøet mindst muligt, gør verden til et rarere sted – for os og andre og tillader vores lille familie at leve et ikke alt for stakåndet liv uden at føle vi mangler noget.

Den seneste tids små bæredygtige skridt:

 • Jeg har overvundet min rædsel for at gøre mig bemærket (uheldigt eller bare i det hele taget!) og sat en seddel med “Er den storskrald, vi mangler” på den høje stol, der stod foran naboens hus. Den var storskrald, og Musen er dermed rykket videre fra sin lidt for lille IKEA-stol, uden at vi behøvede købe nyt.
 • Tørrestativet har fået fast plads på terrassen i sommervarmen. Min kæreste synes stadig tumbleren er lettere i en snæver vending, men faktisk tror jeg vi vinder den tid der går med at hænge tøjet til tørre, når det senere skal lægges sammen og er så meget mindre krøllet. Og under alle omstændigheder er der hyggeligere på terrasen end i kælderen.
 • Jeg har fået to af mine bluser og et par af min kærestes shorts tilbage i rotation ved at sy nye knapper i.
Forrige indlæg
Næste indlæg

6 Comments

 • Reply
  Marie
  6. august 2018 at 13:16

  Duften af vasketøj, der er tørret på tøjsnoren, kan tumbleren heller ikke konkurrere med.

  • Reply
   Plantesmilet
   6. august 2018 at 15:22

   Nej, det bliver ligesom bare lidt lækrere!

 • Reply
  Jane
  6. august 2018 at 19:05

  Sikke et dejligt fokus her på bloggen. Vi kan nemlig komme langt, selv med små skridt 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   7. august 2018 at 10:02

   Det er jo det! Og det at sætte fokus på bæredygtighed kan forhåbentlig ruske lidt op i de faste vaner herhjemme 🙂

 • Reply
  Janne
  7. august 2018 at 15:13

  Ih, den kategori vil jeg følge med interesse. Prøver selv på hele tiden at tage små bæredygtighedsskridt og det er altid dejligt med ny inspiration.

  • Reply
   Plantesmilet
   7. august 2018 at 21:23

   Dejligt at høre. Jeg tænker at bare det at sætte fokus på det kan få mig rystet lidt fri af vanens magt, så jeg tager nogle bedre valg 🙂

Leave a Reply