Hverdagen

Små skridt #2

Tips til at rejse med familien i offentlig transportDen seneste tids små bæredygtige skridt:

Vi prøver at leve bare lidt mere bæredygtigt herhjemme. Ét miljøvenligt museskridt museskridt ad gangen. Her kommer endnu et par tiltag:

 • Genbrug. Vi har foræret en uåbnet bøtte modermælkserstatning, en højstol fra IKEA, en skænk der manglede en låge og en meterhøj køle/varme-dims ved navn R2-D2 bort. Det gjorde vi på henholdsvis en lokal facebookgruppe der roterer babyudstyr, kolonihaveforeningens facebookgruppe og gruppen Gratis Ting, København. Alt blev afsat inden for en halv time, afhentet inden for to dage, og alle var glade. En gang imellem undrer vores familie og venner sig over, at vi ikke oftere forsøger at sælge ting på fx dba.dk. Vi er dog enige om at de helt små beløb som tingene ville kunne indbringe, ikke gør nogen forskel for os lige nu, at vi ikke gider at forhandle pris og vilkår og stå til regnskab for små skønhedsfejl ved tingene – og at hovedformålet er at få frigjort noget plads uden at skulle leje en bil for at komme på genbrugspladsen. At modtagerne som regel er helt vildt glade, er en ekstra bonus!
 • Madspild. Vi har holdt op til flere tøm fryseren- og tøm køleskabet-fester for ikke at få alt for stort madspild i forbindelse med sommerens noget vagabonderende livsstil. Vi har de sidste par måneder boet på skift hjemme og i kolonien, besøgt folk i provinsen, selv haft folk fra provisen på besøg både det ene og det andet sted. Derfor er alle intentioner om madplaner og samlede indkøb er blevet afløst af “den der tager det sidste mælk, går i Kvickly – og køb lige peanuts og en rejeost med”, og derfor har vi stået med en masse pålæg, brød og grønt der burde spises, men ikke rigtigt udgjorde en genkendelig ret. I stedet har vi holdt restemiddage med ristet brød, gnavegrønt, ostestave, blandet pålæg, små klatter opvarmet gryderet og assorterede frikadeller fra fryseren. Vi voksne er blevet mætte, og Musen har haft en fest! En aften smovsede han udelukkende deller: fiske- vegetar-, klassisk og en hakkebøf, og en anden aften spiste han sig stort set mæt i snittet rødkål og sorte oliven (!).
 • Transport. Hele familien har været på sommerferie med offentlig transport og overlevet længe nok til at kunne skrive om det.
 • Bæredygtige investeringer. Jeg har investeret noget opsparing jeg ikke umiddelbart skal bruge, i en bæredygtig investeringsforening.  Jeg har i forvejen et lidt større beløb i en investeringsforening administreret og anbefalet af min bank. Men et financielt homeparty ved Kvindeøkonomien arrangeret af Emma Slebsager gav mig mod på at prøve selv.
Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Storbyhaven
  23. august 2018 at 10:25

  Nej, hvor interessant! Jeg har sidste år kastet mig ud i at investere med erklæret hovedformål at bruge mine penge på at skubbe verden i en mere klimavenlig og bæredygtig retning (samtidig med at de forhåbentlig giver et afkast). Må jeg spørge, hvad det er for en investeringsforening, du har via din bank? En af dem i Merkur, måske? Dem har jeg overvejet. Jeg har selv lidt i Nordea Invest Klima og Miljø. Derudover har jeg lånt penge ud til solcelleprojekter i Afrika via den svenske platform Trine og kigger pt. på nogle enkeltaktier i firmaer med bæredygtig teknologi.
  Er du opmærksom på at Moneypenny holder Invest Café om Sustainability 13. sept? Find dem på FB.

  • Reply
   Plantesmilet
   23. august 2018 at 10:55

   Jeg er bange for at min Nordea-investering er det mest standardiserede standard-produkt der findes. Nordea Invest 3, hedder den vist … Jeg indgik aftalen inden jeg havde sat mig nok ind i sagerne, og har ikke fundet energien til at lave det om. Endnu! Spændende med Investeringscafe! Jeg tjekker da lige kalender 🙂

Leave a Reply