Bæredygtig hverdag

Små skridt #3

Overblik over sygrej

Den seneste tids små bæredygtige skridt:

  • Minimalisme. Jeg har brugt et par aftener med et ryddet spisebord og et glas hvidvin inden for rækkevidde og rent faktisk sorteret mine håndarbejdsremedier. Strikkepinde, knapper, sytråd, målebånd og så videre. Jeg har nok altid været lidt slem til at blive så grebet af et nyt projekt, at jeg hellere køber en ny rundpind end bruger tid på at tjekke om jeg har derhjemme. Og efter jeg overtog lidt udstyr fra en kusine, lidt fra min svigermor og et halvt vognlæs fra min farmor, havde det grebet om sig på en måde hvor jeg – hvis jeg skulle være helt ærligt – købte nye dimser fordi jeg næsten ikke kunne holde ud at nærme mig den bunke bæreposer, der udgjorde min egen samling. Processen er stadig i gang, men jeg har nu taget fra til genbrug, sorteret det jeg vil beholde, aftalt at en kollega køber en af mine tre (!) symaskiner, gjort en svigerinde opmærksom på at hun gerne må låne en af de to tilbageblevne, og forsøgt at organisere det tiloversblevne, så jeg kan overskue det.
  • Genbrug. Googlet rundt for at finde den perfekte retro-dymo-dims, så de nyorganiserede håndarbejdsdimser kunne sorteres med stil i de dåser fra modermælkserstatning, der flyder overalt i vores hjem. En eller anden sagde nemlig at “dem skal I da gemme!”, da Musen var helt ny, og vi var tilpas meget i zombie-mode til at gemme dem alle sammen under kældertrappen. Som i vi har virkelig mange mælkepulverdåser under trappen! Og så spoler vi ellers hastigt frem til Musen blev halvandet og fik et voldsomt flip med alt hvad der kunne rulle hen ad gulvet. Det er et under, vi ikke har brækket både arme og ben efter den flotille af rullende dåser! Nå, men efter et par ugers søgning efter dymoen i mit liv, var den der på dba.dk: Original dymo i original æske og originalt lager af bånd og med en original garanti-seddel. Min dymolykke er gjort, dimser og dutter bliver organiseret med stil, og rulleriet bliver forhåbentlig begrænset lidt feremover …
  • Vand. Nu er tørken jo efterhånden ved at være afblæst. Men da den stadig rasede, og vi boede rigtigt meget i kolonihaven, satte jeg forsøgsvis en spand under udendørsbruseren i den tid det tog mig at nå tilbage fra hanen til bruseren og få det sidste tøj af – og ligesådan mens jeg slyngede et håndklæde om mig og gik om og slukkede igen. Der blev til mellem syv og otte liter hver gang! Jeg brugte vandet til at vande dels komposten, dels de planter der ikke stod øverst, men næstøverst, på listen over kæreste ejer der skulle reddes for enhver pris og derfor blev vandet i forvejen. Jeg vil genoptage tricket med spanden næste år, når det bliver nødvendigt at vande, og måske også indføre en stor kande ved siden af køkkenvasken til det der vand man skyller grøntsager i – eller måske bare stille opvaskebaljen permanent i vasken ..?
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply