Hverdagen

Små skridt #8

Without further ado.

De seneste tids bæredygtige skridt:

Menstruationskop. Bitches, I’m back! Det kostede kun to års dårlig bækkenbundssamvittighed og stort set hele vores beholdning af hvide lagner. Menstruationskoppen sidder hvor den skal, blodet bliver hvor det skal og jeg slipper for at bøvle med bind og tamponer og plettede lagner og bukser og måske en bibliotekarstol … Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvorfor menstruationskoppen ikke er den rigtige løsning for alle, jeg skulle også liiige vænne mig til tanken de første par gange. Men i de fem års tid jeg brugte den inden Musen lavede ravage downstairs, nød jeg virkelig kun at tænke på hvad tid det var på måneden, to gange i døgnet og så ellers vide at der var styr på det. Derimod synes jeg bind lugter, jeg glemmer at købe, bløder ved siden af og mange andre ulykker. Og tamponer har jeg et traumatisk forhold til, da jeg er typen der bløder som en hest for så pludselig at stoppe. Og følelsen af at hive en knastør tampon størrelse drænrør ud, er ikke god. Slet ikke god.

IKEA-(ikke)-oplevelsen. Min far og jeg har gjort IKEA uden at gøre IKEA. Skrevet reolnumre ned hjemmefra, gået direkte til lageret, sluppet ud igen på en halv time uden at købe en eneste serviet. Tag den, nudgers!

Grums. Okay, det her kommer ikke til at redde verden. Men hen over en øl med min fætter og hans kæreste, hvor vi diskuterede kompostering (som man jo gør), kom vi til at snakke om, hvor meget kaffe der blev brygget på vores forskellige jobs. Og hvor meget grums der blev smidt ud. Og om man ikke kunne få fingre i det grums. Jeg nåede frem til, at jeg ikke orkede ‘en løsning’. Vi har en gammeldags kaffemaskine på mit arbejde, bare i overstørrelse, og jeg kunne godt stille en spand op ved siden af og sende en mail rundt. Men jeg ved hvor længe en kollektiv besked er om at blive forstået, og hvor hurtigt jeg nogle gange bliver træt at et projekt. Desuden skal vi til at sortere ret snart. I stedet har jeg helt low key vasket min madkasse af hver dag efter frokost, tømt eventuelle brugte kaffefiltre fra maskinen ned i den og taget den med hjem. Ingen har opdaget noget, og komposten er glad.

Læs tidligere ‘Små skridt’ her –>

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Karoline
  7. juni 2019 at 12:08

  Jeg har bare sat en boks med en pose op og skrevet “coffe-gounds –>” siden har alle smidt det deri uden problemer.

  Og nu har vi indsendt et projekt forslag omkring svampedyrkning i kaffegrums til en årlig projektrunde der er på vores arbejdsplads (hvilket måske var lidt mere besværligt end at sætte den der boks op).

  Indtil vi evt. kan starte vores svampeprojekt tager jeg det med hjem i min kompost, men det er godt nok meget kaffegrums, så jeg må nok snart finde på noget andet.

  • Reply
   Plantesmilet
   7. juni 2019 at 14:10

   Ej hvor spændende! Jeg har før dyrket østershatte (min fik lidt bøvl med mug, desværre …), og de var vildt lækre i mad!

Leave a Reply