Haven

Spandevis af skidt og møg – gratis hestemøg fra gratisgødning.dk

Landlig idyl i Storkøbenhavn

Jeg får nogle gange henvendelser fra firmaer, der gerne vil reklamere her på bloggen. Og som regel siger jeg nej, fordi jeg enten ikke rigtig kan stå inde for produktet, eller bare aldrig har overvejet at bruge det.

Da ejeren af Gratisgødning.dk skrev for nogle år siden, blev han også afvist. Ikke fordi jeg har noget imod konceptet (jeg elsker det!), eller fordi jeg ikke kunne bruge det (jotak!), men fordi jeg ikke rigtigt kunne få kringlet logistikken.

Find gratis hestemøg

Gratisgødning.dk formidler nemlig kontakt mellem hesteejere, der gerne vil have tømt deres mødding, og havejere, der godt kunne bruge noget gødning.

Problemet var bare, at jeg som ikke-bilejer dårligt kunne få fingre i møget. Når man låner eller lejer en bil er der visse uudtalte forventninger – herunder at man ikke leverer den tilbage i en dunst af stald …

Men. Nu har min fætter og med-økohippie også fået kolonihave og – efter mange moralske og miljømæssige overvejelser – tillige en bil.

Derfor befandt jeg mig en tirsdag i februar i min fætters bil i udkanten af Herlev med en adresse og et lille kort på mobilen som ledestjerne. Og her fandt vi en af de der overraskende lommer af rideskolebestrøet landlig idyl, der ligger klemt inde mellem Storkøbenhavns industrikvarterer.

Lidt sent overvejede vi at man måske skal ringe i forvejen og aftale. Det skal man, der ligger et kontaktnummer på siden. Ejeren var dog indforstået med at vi kom med det samme, tog hvad vi ville og brugte hans redskaber.

En nabo ville egentlig have os til at flytte bilen for at have udsyn til eventuelle tranetræk. Men efter lidt snak blev vi i al venskabelighed enige om at lade den stå, da det alligevel var unaturligt tidligt for traner (“Verden er af lave”).

Han gennemskuede vist at vi ikke var de mest erfarne udi hestegødning (“I er øko, ikke?”, sagt med sammenknebne øjne, et langt hvæs af cigaretten og en vidende nikken), og rådede os til at “forholde os strategisk til vores hestemøg”. Yes.

Efter yderligere en kort snak om de der traner (“Jeg skal klippes, når de flyver over …”), fyldte vi en murerbalje med lækkert, sort velduftende hestemøg og kørte mod kolonihaverne, hvor vi delte byttet og berigede henholdsvis kompostbeholdere og hügelbede med et skud hestemøg.

Besøg gratisgødning.dk for at finde en hestemødding nær dig, hvor du kan hente gratis gødning i form af hestepærer. Og husk at lave en aftale først.

Himlen over Herlev
Spande med hestepærer
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply