Havebrug og selvforsyning

Spirefabrikken

Frøene er kommet hjem fra Solsikken og det er officielt forår, så nu må der forspires!!! Men ak, vinduespladsen er så langt fra uendelig, og køkkenhaven eksisterer stadig kun som en drøm (der ligger en halvanden meter høj jordbunke, hvor den skal anlægges …). Så for ikke at ende med en masse spirer alt for tidligt, har jeg valgt at lægge en benhård og ubrydelig slagplan. Baseret på de forspirings- og udplantningstidspunkter, der stå bag på frøposerne. Jeps.

På den kan jeg se, at porre og tagetes skal forspires her i marts, efterfulgt af rævehale og tallerkensmækker. Sidst i april skal Squash og Hokkaido spires og tilsidst rosenkål i maj.

Det meste skal plantes ud i løbet af maj, undtagen rosenkål og rævehale, der skal vente til juni. Med hensyn til direkte såning kan sommergulerod sås allerede i april (men kan også vente helt til juli!), valsk bønne og vintergulerod kan sås i maj og rødbeder i juni.

Hvilket vil sige, at hvis reetableringen af forhaven (Gud forbyde det!) trækker ud, så jordbunken i køkkenhaven ikke kan blive fjernet lige med det samme, så kan vi vente på de færdige bede helt til maj. Pyha! Næste projekt bliver, at få fat i noget såmuld …

3 Comments

Leave a Reply