Kolonihaven

Status på kolonihave-oprydningen

Jeg synes egentlig ikke, jeg har ydet den helt store indsats, siden sidst jeg skrev om mine bestræbelser på at få styr på hængepartierne i kolonihaven. Men det er selvfølgelig også en smal sag at få udrettet noget, når man har folk til at gøre det for sig!

Vi har nemlig haft to forskellige hold håndværkere i sving, mens vi selv passede jobs og hverdag, og naboerne fik hold i nakkerne over at prøve at få et glimt af, hvad vi mon havde gang i 🙂

Håndværkerne har:

 • Udskiftet halvdelen af gulvet i børneværelset, der var slemt på vej til at falde nedenud. Det er blevet SÅ fint, og vi fortryder SÅ meget, at vi ikke bare bad tømreren om at lægge nyt gulv i hele rummet. Nu må vi se om den følelse holder ved, når vi får regningen … Den gode tømrer kunne forøvrigt berette, at miseren sandsynligvis skyldtes, at den halvdel af rummet var et inddraget skur med flisegulv, hvor rotter (!) for mange (mange!) år siden havde fjernet sandet under fliser og fået det hele til at ramle. Eftersyn af rotteafskærmning hermed føjet til to do-listen!!!
 • Sat en aftapninghane på det laveste sted af husets rørføring, så vi forhåbentlig undgår fremtidige frostsprængninger.
 • Sat en ganske almindelig haveslange på varmtvandsbeholderen, så den nu drypper kontrolleret ned i en spand og ikke splasker ud over det hele fra stor højde. Trægulvet på badeværelset ser allerede gladere ud!

Og så har vi faktisk også selv fået styr på lidt forskelligt. Sådan hen ad vejen, i godt humør og – seriøst – uden at føle pres over det.

Vi har:

 • Byttet rundt på mikroovn og kaffemaskine i børnesikringens navn og gjort de nye placeringer permanente med en geværsalve af ledningssøm.
 • Sat knager op (bare de gamle grimme fra børneværelset – måske skal de males?) i stuen til de der tasker og muleposer og aftagne trøjer, der altid ligger og flyder
 • Købt en ekstra juniordyne og tandbørste til Musen, hvilket minimerer det ugentlige flyttelæs, og beroliger hende (mig!) der stresser over om vi nu husker det hele
 • Sat en kampagne ind i køkkenskabene og smidt et par tusind låg uden bøtter og et par bøtter uden låg ud.
 • Fodret bytterummet med et sæt af de der opbevaringskrukker til mysli og “mehl”, som virker praktiske men ikke er det, fordi der ikke kan være en hel pakke mysli/mel i, og man derfor stadig skal finde plads til den halvtomme pose.
 • Stopfodret bytterummet med et helt stel orangemønstret service og taget de to store kasser med stentøj i brug. Da jeg ønskede mig stentøj til min fødselsdag, havde jeg ikke forudset, at mine forældres venners forældre også var ved at skære ned på indboet og at jeg derfor stod over for at blive ejer af helt ustyrlige mængder Bing og Grøndahl, sådan lige på en gang.
 • Lukket øjnene for at der STADIG ikke er nogen der har taget sildetalerknerne i bytterummet og at de tilladte ti dage nu for længst er gået …
 • Sat vandposten i haven til slag på DBA for 400 og forsøgt at få en seriøs omgang prisprutning op at køre med hende, der bød 200.
 • Googlet ‘fjernelse af tæppetape’ og fundet frem til et citrus(?)baseret produkt, der måske kan få bugt med den grimme og ulækre tæppelim, der sidder på den gamle del af gulvet i børneværelset.
 • Endnu engang fordtrudt, at vi ikke bare fik skiftet hele det gulv ..!
Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Marianne Luna
  26. maj 2018 at 11:54

  Ej, jeg er faktisk lidt misundelig på Bing & Grøndahl-smørkrukken, haha. Har et eller andet med B&G’s brune stel, og smørkrukken/-bøtten er ret praktisk, synes jeg. 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   28. maj 2018 at 15:45

   Jeg er også rigtigt glad for hele stellet, det er smukt og helt tydeligt af god kvalitet. Men, kender du det, jeg troede lige jeg vidste hvad jeg skulle ønske mig de næste mange fødselsdage …

Leave a Reply