Hverdagen

Stopdans

For syv måneder og et par dage siden sad vi hele familien på vej hjem fra Herlev Hospital hvor vi lige havde fået at vide at der da ikke var noget videre i vejen med vores søn. Og jeg havde den der følelse af at verden åbnede sig. Nu. Nu skulle vi til at have det sjovt. Vi bookede plads på en sanketur lige der i bussen, og lagde Grantoftegaards læmmedag i kalenderen. Overvejede om det ville være muligt at få fri den weekend det er Tønder Festival. De har familietelte.

Ugen efter lukkede Danmark ned. I maj begyndte min søn til en ny serie undersøgelser. Næppe noget alvorligt, bare en lidt mystisk ting der kræver en blodprøve, en skanning og en samtale hver tredje måned.

Siden har vi danset stopdans. Arbejdet mere, arbejdet mindre. Tænkt ud af boksen, skåret tilbuddet ind til benet. Planlagt, aflyst, planlagt, aflyst. Jeg har lært mig selv aldrig at svare på spørgsmål om vores åbningstider på biblioteket uden at konsultere hjemmesiden: Jeg kan ikke huske dem længere efter så mange ændringer.

Og. Sommeren er lissom bare gået. Kolonihavesæsonen er bare gået. Vi har ikke nået en skid, ikke lavet en skid. Føles det som. Det passer ikke helt, ved jeg godt.

Vi har både hygget og udrettet lidt. Vores offer har været uendeligt lille sammenlignet med så mange andre. Vi er raske. Vi har vores jobs.

Men den der liste med planter der skulle bestilles hjem for at det hele blev helt perfekt. Den er blevet væk gang på gang, eller jeg har slettet den. Ikke lige nu, orker det ikke. Hvem ved hvad vi kan og må og har tid til i næste uge eller bare i morgen. Grillen har vi ikke brugt hele sommeren. Huset er stadig ikke blevet malet selvom den smule vi mangler trods alt er en smule mindre end den smule vi manglede for et år siden.

Jeg var egentlig afklaret. Næsten lidt glad for at kolonihaven snart skulle lukkes ned, så hverdagskompleksiteten kunne mindskes et nøk.

Men så blev det efterårsferie og vi tog i kolonien. Mest for at lukke ned, så må vi tage hjem før hvis det regner for meget. Og her er så skønt. Jeg har for første gang i år rigtig *gjort* haven. Vi har været i skoven, haft venner på besøg. Læst i timevis hver aften, løbet ture.

Det smagte af mere!

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply