DIY og nørklerier

Stortrøje med snoninger – strikkeprojekt

Thit sweater

Design: Thit Sweater fra Vaskavulla
Materiale: Blackhill højlandsgarn, tredobbelt tråd
Ændringer: Lidt smallere ærmer, mere rustikt (og billigere!) garn

Mit barselsstrikkeprojekt har været denne ret fantastiske maxi-trøje med ballonærmer og snoningsmønster. Faconen gør den både feminin og til at gemme sig i, og de tykke pinde har gjort, at arbejdet er skredet nogenlunde hurtigt frem. Eneste montering var et par sting under ærmerne.

Farven er afvigelse fra min sædvanlige farveskala af blå, grøn og grå. Denne gang tog jeg springet ud i Karry og har ikke fortrudt 😉

Thit Sweater raglanærme

Ændringer

I den oprindelige opskrift tager man ud på hver femte ærmeomgang tolv gange for nogle ret korte og brede ærmer. Jeg modererede det til udtagninger på hver tiende omgang otte gange for et lidt mere diskret ærme.

Jeg valgte at strikke min trøje op i tre tråde højlandsuld. Opskriften siger en tråd fin og en tråd faerytale. På den måde slap jeg med at betale ca 350 kroner for to spoler garn à 500 gram og har rigeligt tilovers til en hue og et par resteprojekter. Samtidig er jeg endt med en lidt tungere og mere rustik trøje, hvilket ikke gør mig noget – jeg er en stor fan af uld!

Det var overraskende nemt at holde styr på de tre tråde, da først jeg havde fået vundet halvdelen af den ene spole over på sit eget nøgle, men undervejs syntes jeg ikke altid at pindene ‘gled’ så godt, og for første gang i mit liv kunne jeg ikke få vrangpindene pæne – skal jeg strikke trøjen op igen, prøver jeg nok med to tråde uld og en tråd af noget tyndt og fluffy.

Jeg omregnede mellem de forskellige garntyper ved hjælp af dette regneark.

Thit sweater snoning

Forrige indlæg
Næste indlæg

4 Comments

 • Reply
  Merete
  16. oktober 2017 at 19:45

  Flot trøje du har strikket! Måske skal du investere i/ønske dig nogle nye pinde. Mine yndlings pt er Knitpro Royale – indisk birketræspinde med en stålspids.

  • Reply
   Plantesmilet
   16. oktober 2017 at 20:02

   Tak 🙂 De pinde lyder dyre, dog!

   • Reply
    Merete
    16. oktober 2017 at 20:39

    Ligesom gode haveredskaber er et must, så er gode strikkepinde det også. Gå aldrig ned på udstyr…

    • Reply
     Plantesmilet
     16. oktober 2017 at 21:11

     Faktisk er jeg ikke udstyrsnørd. Juks og gammelt ragelse skærper kreativiteten, som de siger 😛

Leave a Reply