Haven

Tanker om sneglehegn

Sneglehegn af metal til at holde dræbersnegle udeVi har sat sneglehegn omkring køkkenhaven. Sådan et metalhegn med et ’udhæng’, som burde forhindre snegle i at kravle ind udefra. På trods af deres ellers almene ekvilibrisme, kan snegle åbenbart ikke krænge deres krop så langt bagover uden at falde ned. Vi håber!

Beslutningen om at gøre noget blev truffet sidste år i sensommeren, hvor køkkenhaven i det store hele blev ribbet på et par dage. Jeg skrev vist ikke rigtigt om det her på bloggen, da der – ærligt talt – ikke var meget konstruktivt at sige. Men jeg overvejede kort at finde en anden hobby med færre nederlag.

I stedet valgte jeg at bruge penge på hegn. Det er ikke billigt men heller ikke sindssygt dyrt. 50 kr/meter er vist gennemsnitsprisen hos de forskellige forhandlere. Vi valgte Kongeaasmedien, der levere hurtigt og uden ballade.

Opsætningen var ikke lutter idyl. En video fra en anden forhandler viser fremgangsmåden her. Det kan lade sig gøre, men er svært at få lige og svært at få til at passe i hjørnerne. Langsiderne skal ikke skrues sammen, men bare stikkes ind i hinanden. Og det går sgu lidt i bæk og bølge, sy’s jeg!

Og regner jeg så med det virker? Tja, folk på Praktisk Økologis facebook-gruppe var positive. Ish. Men de ville hellere snakke om moskusænder, som er det nye sort inden for sneglebekæmpelse. Og vi skal altså ikke have moskusænder lige nu!

På den anden side undrer det mig lidt, at forhandlerne alle er driftige småsmedjer. Hvis det virkeligt er et vidundermiddel, skulle man tro Silvan og co. ville pushe det!

Vi får se!

Forrige indlæg
Næste indlæg

6 Comments

 • Reply
  Nina
  10. maj 2016 at 22:07

  Uhh … det er spændende. Jeg er flyttet ind på en ny grund, og jeg er så spændt på at se, hvor mange snegle vi har. Hvis vi har mange, så skal jeg også have fundet på en løsning – og moskusænder er heller ikke lige mig. Så jeg følger spændt med på sidelinjen og venter på en opdatering.
  VH Nina

  • Reply
   Plantesmilet
   11. maj 2016 at 9:13

   Det skal du få! Jeg er ind til videre forsigtigt optimistisk …

 • Reply
  Kartoffeldyrkning under jorddække - dommen - Plantesmilet
  14. august 2016 at 18:07

  […] det sikkert har skinnet igennem her og her og her, har jeg forsøgt at holde køkkenhaven sneglefri i år – med vekslende […]

 • Reply
  Køkkenhaveplan 2017 - Plantesmilet
  13. juni 2017 at 16:00

  […] 2016 fik jeg sneglehegn, reducerede til fire bede og eksperimenterede med både kvadratmeterdyrkning og kartofler under […]

 • Reply
  Inge
  7. juli 2020 at 10:09

  Hvad er dine erfaringer med sneglehegn? Er det pengene værd?

  • Reply
   Plantesmilet
   7. juli 2020 at 13:28

   Puh, jeg ved det sgu ikke … Mit virker ikke ordentligt fordi der vokser græs op ad hegnet og danner bro. Jeg forestiller mig at det virker bedre hvis det monteres på en trækant på et højere bed. Strengt taget har mit nok ikke været pengene værd, men jeg beholder det fordi jeg tror det har en lille effekt, trods alt, og fordi beddet skal afgrænses på en eller anden måde. Går du i overvejelser?

Leave a Reply