Havebrug og selvforsyning

Terrassen vakler på benene efter en knock out

Skud af spinatranke habliziaFor en måned siden skrev jeg henført om hvordan urterne på terrassen havde klaret vinteren i fin stil og så småt var begyndt at vågne og grønnes til en ny sæson. Siden har vi været en tur i Sibirien.

Status efter Den Sibiriske Kulde er at spinatranke, Sankt Hans-urt, indianermynte, kinesisk purløg, etageløg og pibeløg har stået bomstille og er på præcis samme stadie som for en måned siden.

Timian og vintersar ser noget rystede ud og oreganoerne er frosset helt væk (men skyder måske fra neden?!).

Et par permakål er kradset af, mens salvie og oregano hænger lidt, men faktisk har klaret sig fint – måske fordi den hårde frost har forhindret dem i at få våde fødder?

Salturten er og bliver død, og løvstikken har vi heller ikke hørt fra. Til gengæld har de af vinterærterne der ikke er blevet spist af ukendte gerningsmænd, klaret ærterne (sorry!) helt inde ved muren.

Og således kan i hvert fald de fleste af urterne gå ind i sommertiden (WTF?) i pjusket men levende tilstand, mens deres trofaste gartner undrer sig over, hvor dén måned lige blev af?!

2 Comments

 • Reply
  Jeannie
  16. april 2018 at 12:08

  Sig til hvis din løvstikke ikke overlever. Har selv en solid sejlivet knold som godt kan deles (du kommer bare). Den overtog vellysten højbeddet og blev sidste år tvangsflyttet ned i beddet som busk, uden de store kvaler. I højbeddet nåede den omkring 1 meter i damet og en meter i højden, og havde det SKØNT :-). Oregano fungerer som bunddække herhjemme så der siger du også bare til.

  • Reply
   Plantesmilet
   17. april 2018 at 8:55

   Vores løvstikker har aldrig sådan for alvor trivedes, men nu har den da sendt et par skud op, så den klarer vist endnu et år 🙂

Leave a Reply