Havebrug og selvforsyning

Tillad mig at prale lidt

Blomstrende timian i stenbed

Timian i fuld flor i stenbeddet

Med det fine timianstenbed. Det dufter sk√łnt og emmer af ‘noget sydlandsk’. Og bierne elsker det ūüôā

S√• vidt jeg kan gennemskue, fungerer teorien i praksis, s√•ledes at stenene¬†bliver varme i solen og g√łr livet ekstra let for blomsterne.

S√•dan rent smagsm√¶ssigt er timian vist bedst¬†f√łr¬†blomstring.¬†Bare √¶rgerligt.

2 Comments

 • Reply
  Karin
  3. marts 2018 at 7:57

  Hej hej,
  Jeg har lige opdaget din fine haveblog, og har just selv erhvervet mig have sidste for√•r. S√• nu k√łre vi snart 1. rigtige s√¶son, og jeg har netop et stendige i haven, som jeg havde t√¶nkt at konvertere til krydderurtebed. Hvordan g√łr man rent praktisk, for at f√• fx timian til at gro, som dem du viser her? Fjerner man stenene og planter dem ind, for s√• at s√¶tte sten p√• igen eller hva?
  Mange hilsner fra en nyudklækket haveejer

  • Reply
   Plantesmilet
   3. marts 2018 at 13:07

   Tillykke med haven! Det kommer nok lidt an p√•, hvor t√¶t stenene ligger. Hvis der er mellemrum, kan du bare mosle planterne ind – ellers g√łr som du selv siger, og l√łft en sten, plant og l√¶g stenen p√• igen. Mit stenbed fungerer stadig rigtigt godt selv om nogle af timiansorterne har udkonkurreret hinanden lidt, og der har bredt sig lidt gr√¶s fra pl√¶nen ūüôā

Leave a Reply