Havebrug og selvforsyning

Tillad mig at prale lidt

Blomstrende timian i stenbed

Timian i fuld flor i stenbeddet

Med det fine timianstenbed. Det dufter skønt og emmer af ‘noget sydlandsk’. Og bierne elsker det 🙂

Så vidt jeg kan gennemskue, fungerer teorien i praksis, således at stenene bliver varme i solen og gør livet ekstra let for blomsterne.

Sådan rent smagsmæssigt er timian vist bedst før blomstring. Bare ærgerligt.

2 Comments

 • Reply
  Karin
  3. marts 2018 at 7:57

  Hej hej,
  Jeg har lige opdaget din fine haveblog, og har just selv erhvervet mig have sidste forår. Så nu køre vi snart 1. rigtige sæson, og jeg har netop et stendige i haven, som jeg havde tænkt at konvertere til krydderurtebed. Hvordan gør man rent praktisk, for at få fx timian til at gro, som dem du viser her? Fjerner man stenene og planter dem ind, for så at sætte sten på igen eller hva?
  Mange hilsner fra en nyudklækket haveejer

  • Reply
   Plantesmilet
   3. marts 2018 at 13:07

   Tillykke med haven! Det kommer nok lidt an pĂĄ, hvor tæt stenene ligger. Hvis der er mellemrum, kan du bare mosle planterne ind – ellers gør som du selv siger, og løft en sten, plant og læg stenen pĂĄ igen. Mit stenbed fungerer stadig rigtigt godt selv om nogle af timiansorterne har udkonkurreret hinanden lidt, og der har bredt sig lidt græs fra plænen 🙂

Leave a Reply