Kolonihaven

Om trædesten og forskellige former for afslapning

TrædefliserI går havde jeg en fridag, der intet havde at gøre med påsken, men derimod skyldtes noget skemateknisk med en weekendvagt. Alene hjemme og uden de store planer besluttede jeg at tage i haven, bare mig og cyklen på s-toget, og så måtte vi se om der var til at holde ud at være.

Der var mere end til at holde ud! Huset var nærmest lunt og slet ikke fugtigt. Solfangeren hvæsede derudaf, og man kunne nusse rundt i bedene med ærmerne smøget op og sidde på terrassekanten og nyde et glas vand fra fælleshanen – dog uden at overdrive, der er endnu ikke vand i toilettet …

Og når man således sidder og genopdager hvor dejlig en plet man har, så får man lyst til at gøre den endnu dejligere. Valget faldt på trædesten.

Da vi i sin tid besøgte haven første gang, blev jeg helt solgt på trædefliserne, der ledte fra den lidt dunkle indgang til haven, langs huset og om til solterrassen. Siden blev det lang stræk af sten gravet op i forbindelse med kloakeringen og det sidste stykke på selve græsplænen er simpelthen groet over.

Men ikke længere! Efter en time med spade, knofedt og sækkevogn var overgroede sten atter blotlagt og de opmagasinerede lagt ud på plads. Omend ikke gravet ned, den del må min kæreste hellere være med til. Trods alt!

Samme kæreste bekymrede sig over min manglende evne til at slappe af. Men ved I hvad? – jeg tænkte ikke en ærlig tanke undervejs, og det er den bedste form for afslapning!

Kirstine Thomasen fra bloggen plantesmilet

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Lotte
  23. marts 2016 at 8:49

  Nemlig – havearbejde er den bedste form for afslapning.
  Sådan vil jeg også slappe af idag:-)

  • Reply
   Plantesmilet
   23. marts 2016 at 13:14

   Det lyder herligt – jeg har lige en indeklemt arbejdsdag inden den står på fri-/havetid igen 🙂

Leave a Reply