Blogging

Tre års fødselsdag!

Plantesmilet Maj 14

Maj 2014 – fundet på archive.org/web

I dag er det Plantesmilets tre års fødselsdag, hurra, hurra, HURRA!!!

For tre år siden sad jeg i sofaen – den samme jeg sidder i nu – på Nørrebro og brugte timevis på at formulere fire sætninger. Tanken om at skrive noget længere, gerne en blog, havde rumsteret i mit baghovede længe, men emnet manglede ligesom. Jeg husker at overveje (og forkaste!) bloggen-om-akvariet og bloggen-om-orkideerne-i-vindueskarmen. Der manglede ligesom lidt kød på …

Det første stykke tid var jeg meget anonym på Plantesmilet – ud af almindelig generthed og frygt for at blive ramt af en eller anden perfid shit-storm, der bringer skam over min familie og sætter en stopper for min karriere! På den anden side gider jeg selv kun læse blogs, hvor jeg fornemmer en person bag, så efterhånden har jeg slækket lidt på reservationerne. Uha!

Menøh, tilbage til 2013. Min indledende idé om at blogge om processen med overhovedet at finde et kolonihavehus blev til meget lidt, da vi jo for pokker købte det første det bedste i den blå avis … Til gengæld har jeg lige siden kunnet skrive om glæden ved at have et. I første omgang på plantesmil.blogspot.dk, en blog jeg om man så må sige syede om fra en tidligere der hed Kirstines blog, og blev brugt i forbindelse med et kursus i nye medier og teknologier. Jeg ændrede simpelthen titel og slettede alle de gamle indlæg og startede forfra – en manøvre, Google-botten næppe har givet mig mange SEO-point for …

Allerede i december ’13 blev jeg træt af at hedde blogspot til efternavn og købte domæne. Selve det tekniske var let nok, der var vist et flueben og et felt i bloggergrænsefladen. Domænekøbet var også til at finde ud af, på trods af det grundlæggende mystiske i at alle webhoteller har de samme domæner på hylderne – de tager bare en forskellig pris for ulejligheden! Det ærgerlige var så at Plantesmil.dk var optaget, så jeg måtte overgå til bestemt ental. Det linker videre til Greenå Plantecenter. Lede djurslændinge!

Plantesmilet november 14

November 2014 – fundet på archive.org/web

Jeg blev træt af begrænsningerne ved blogger og at det aldrig rigtigt blev pænt. Jeg besluttede at gå WordPress og fandt ved samme lejlighed ud af hvorfor der er prisforskel på webhoteller … Jeg havde købt for billigt og måtte slås med tvetydige menuer, indforstået fagsprog og rudimentær kundeservice. Efter i et par dage at have kæmpet mig gennem DNSen som en opdagelsesrejsende gennem junglen, gav jeg op og pungede ud hos one.com. Og da dét heller ikke blev ved med at være pænt nok, pungede jeg endnu engang ud og købte et tema, som til gengæld var en leg at installere.

Min kæreste (og selvudnævnte producer) mobbede mig på facebook (men, jeg vil jo ikke spamme!) og op til flere håndfulde, jeg ikke kender personligt (!), synes om siden. Vildt!

Så det der blogging er med andre ord en glidebane af tidsforbrug, udgifter og skred af personlige grænser. Og så er det sjovt, lærerigt og sætter mig i forbindelse med de sejeste havenørder. Jeg tager sgu tre år til 🙂

4 Comments

 • Reply
  Janne
  13. maj 2016 at 12:21

  Tillykke! Din blog er uden sammenligning min yndlings. Mere af det, tak 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   15. maj 2016 at 11:34

   Tak! Dén kommentar blev jeg glad for 😀

 • Reply
  Kitter Nielsen
  14. maj 2016 at 9:28

  Jeg nyder plantesmilet – har lige købt et lillebitte kolonihavehus og er igang med at renovere hus og have.
  Glæder mig til at følge dig fremover 😉 STORT TILLYKKE med de 3 år og tiden fremover
  Kitter

  • Reply
   Plantesmilet
   15. maj 2016 at 11:35

   Tak skal du have! Og held og lykke med det lillebitte kolonihavehus – du har meget at glæde dig til!

Leave a Reply