Bæredygtig hverdag

Vegetar på prøve – status på uge et

Så gik første uge i november. En uge der har budt på urolige nætter og nærmest tvagsmæssig refreshing af nyhedssider, indforståede statements om at “Pensylvania er 20!”, visir, øjenbetændelse (min. Dårlig kombi med visiret), lange samtaler om mink …

Det var så også min første uge som vegetar på prøve. Eller vores, faktisk. Lidt i sidste øjeblik fandt min kæreste frem til at han ikke bare ville heppe på sidelinjen men var med mig hele vejen. Hvilket jo er både sødt, hyggeligt og praktisk. Men så også en lille-bitte smule upraktisk. Hvor jeg er altædende – altså bortset fra det med kødet, forstås – har han nogle allergier (fisk, nødder …) som skal tænkes ind. Det betød så også at Musen var tvangsindlagt til en tilværelse som aftenvegetar. Jeg tror ikke han opdagede forskellen, og under alle omstændigheder får han mad i børnehaven, efter et system der bringer Gladsaxes små håb forbi både kød, fisk, vegetarmad og smørebrød i løbet af en uge.

Ugens højdepunkter:

Vi formåede at spise hundrede procent vegetarisk hele ugen. Vi oplevede ikke at mangle eller savne noget, madplanen holdt og vi genopdagede kartoffelmadder med mayonaise.

Vi er begyndt rent faktisk at tage de multivitaminer jeg købte for hundrede år siden. Musens er udformet som vingummier, hvilket effektivt forhindrer at vi glemmer det element i aftenrutinen igen. Ever.

Ugens nedture:

Den pastasalat-slash-hummus-slash-tøm køleskabet vi havde med som madpakke fredag var … ikke hvad den havde været. Det var på alle måder ved at være sidst på ugen.

Ugens udfordring:

Ikke rigtig nogen madrelaterede (gud ske lov da!).

Ugens madplan:

Søndag: Vegetarisk bolo

Mandag: Hjemmelavet pizza m kartoftler

Tirsdag: Vegetarburger m. koleslaw

Onsdag: Resten af bolognesen

Torsdag: Græskarsuppe

Fredag: Resten af græskarsuppen

Lørdag: Ud at spise på lokal café. Vi trænger!

Til frokost har vi været lidt udfordret af at vi hele tiden veksler imellem at være sendt hjem og så alligevel at have noget at ordne på kontoret, og at de mange corona-sygemeldinger betyder at de skæve vagter flyver lidt ekstra lavt. Vi lavede en ordentlig portion pastasalat først på ugen og supplerede med kartoffel/ægge/oste-madder og forskelligt grønt, og det fungerede egentlig.

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

  • Reply
    Janis
    7. november 2020 at 20:15

    Kære Kirstine – jeg er en af dem, der længe glad har læst og fortsat meget gerne læser med hos dig. Vil bare gøre dig opmærksom på undertian.com, hvor der er virkelig mange gode, nemme og billige opskrifter på vegetarisk mad i alle afskygninger, så I forhåbentlig holder ved.
    Bedste hilsner og ønsket om et dejligt efterår til dig og dine.

    • Reply
      Plantesmilet
      9. november 2020 at 6:36

      Tak, jeg tjekker det ud 🙂

Leave a Reply