Havebrug og selvforsyning

Vinterpuslen

Otte grader i januar

Vi træder vande på kloakfronten (ikke bogstaveligt, heldigvis, men fordi vi venter på en håndværker). Alligevel måtte jeg springe på cyklen for at låse en dims ud af skuret for naboen og diskutere en vandhanes endelige placering. Havde jeg mere lyst til at stene sofa efter at have startet nyt job denne uge? Ja. Men det blev nu en rigtigt fin formiddag, hvor jeg lidt naturstridigt for årstiden gik rundt udendørd og puslede i trøje og vest og otte graders varme.

Køleskabet blev endelig tørret af med medbragt opvredet klud og er nu slukket for sæsonen. Ja, det  har stået og brugt strøm til ingen verdens nytte siden oktober … Æbleforsøget er gået i drift, og der krydses fingre for små spirer til foråret.
Den fine julerose, jeg fik af de søde frivillige på mit gamle job, blev plantet i staudebedet. Diverse potter blev tømt for muld og hedengangne krydderurter, de overlevende krydderurter fik lidt vand, og jeg fik oven i købet ryddet så meget op i skuret, at man kan gå rundt derinde. Det er ellers gået stærkt ned ad bakke med ordenssansen, siden kloakeringen overtog vores liv …
Kompostorm Og så begik jeg et lille lovbrud. Da da da DAM! Det er nemlig forbudt at flytte kompost mellem adresser. Jeg har ikke lige et link til paragraffen, men den lidt besynderlige regel blev diskuterer længe og vredt i min urbane have-tid. Men de stakkels kompostorm er jo helt uforsørgede, nu vi ikke bor derude, så jeg har smuglet en pose organisk skrald over kommunegrænsen! Jeg tror ormene blev glade 🙂
Nu er jeg sukkerkold på den der måde, hvor man bestiller både mad og kaffe på en café, selv om man har begge dele derhjemme. Og spiser alt brødet i den lille kurv med tandsmør.

No Comments

    Leave a Reply