Haven

What to do with stauder …

Her ser man mit meget lidt målfaste forsøg på en plantegning over hus og have. Hus forrest, køkkenhave ude til højre, en masse dejligt græs i midten (min kæreste lovede i et svagt øjeblik at stå for at slå græs, sådan fast. Han er ikke havemenneske og har INGEN anelse om, hvor hurtigt sådan noget skidt vokser. Bless!)

Min uvidenhed hersker til gengæld nede bagest på planen. Her har vi nemlig et staudebed, der ville gøre enhver mormor misundelig, og den slags ved jeg absolut nada om.

En løsning ville naturligvis være at give aktiv dødshjælp til stauderne for at frigøre pladsen til noget andet, men da jeg altid har haft en fuldstændig irrationel modvilje mod at slå planter ihjel, vil jeg i stedet forsøge at få et overblik og så ellers passe på væksterne efter bedste evne. Alt krimskramset på tegningen er skriblede plantenavne som resultat af en seriøs havevandring med min fætter og hans søde kæreste, der begge har gode uddannelser fra Landbohøjskolen. Godt man har sin familie 🙂

Haveplan

Forrige indlæg
Næste indlæg

4 Comments

 • Reply
  Maria
  10. juni 2013 at 10:22

  Hej Kirstine
  Til lykke med jeres kolonihave!
  Jeg kom herover fra Michaels FB-post.
  Jeg huserer i min fars kolonihave (tidligere min farmor og farfars) og der er også et væld af stauder.
  Og de er de nemmeste planter i verden: fjerne det visne om foråret, se dem blive grønne og siden med smukke blomster, plukke ,plukke, plukke, lad dø ned i ro og fred, gentag år efter år.
  Og halvér hvis de bliver for vilde og blodige, selvfølgelig 🙂
  Det er virkelig nem skønhed med stauder. Men sådan et bed er helt klart mere smukt end det er praktisk anvendeligt.
  Vi har lidt skovjordbær som bunddække og så er det pludselig også et lækkert bed 🙂
  God fornøjelse med haven!
  Mange hilsner til jer begge fra Maria

 • Reply
  Kirstine
  12. juni 2013 at 11:56

  Tak 🙂 Og måske er vi ved at vænne os til stauderne …

 • Reply
  Perma-hvadfornoget? - PlantesmiletPlantesmilet
  21. marts 2015 at 17:52

  […] hørt ordet. Og egentlig troet, det var et vældigt fint ord for et spiseligt staudebed. Vi har et staudebed, hvor nogle af stauderne godt kunne risikere at blive udskiftet med noget mere praktisk […]

 • Reply
  That to do with stauder! - PlantesmiletPlantesmilet
  13. september 2015 at 9:32

  […] et par år siden overtog jeg et staudebed. Ikke noget jeg havde gået og drømt om, men meget pænt på den ‘woah, nu gror der også […]

Leave a Reply