Kolonihaven

When life gives you lemons, pave

Jeg ville ønske, jeg var stor og stærk. Eller bare stærk. Og ikke havde den der utroligt dårlige ryg. Og, lad os være ærlige, var en mand.

Det er ikke kun (ideen om) voldtægtsmanden i mørket, som jeg nogle gange synes begrænser min personlige frihed så helt utroligt. Jeg nævner i flæng i nat. Jeg er enspænder og naturmenneske og lidt en natteravn, og hvorfor helvede kan jeg ikke gå frejdigt rundt i mørket ligesom den anden halvdel af befolkningen? Nå, det var sådan set ikke det, det skulle handle om.

I stedet vil jeg komme med et lille surt og feministisk opstød over, at jeg godt kan misunde den naturlighed hvormed (mange) mænd (tilsyneladende) tillader sig at koncentrere sig fuldt og helt om hvad de er i gang med. På den der måde, hvor nogle andre må sørge for små børn og hunde og sætte noget frokost frem 11:30. Det gad jeg godt.

Hvis jeg var alt det – stærk, skavankfri og med ro på bagsmækken – ville jeg dælme få noget udrettet.

Og nu kommer der ikke flere opstød for dette indlæg (har jeg nævnt, at jeg har PMS?), for i dag har faktisk været en noget nær perfekt dag. Musen har været absurd sød og sjov, min kæreste har været sød og sjov og gør det selv-agtig (det sidste sker virkelig sjældent). Og jeg har knoklet rundt med store sten.

Ja, ølandsbrud tungere end mig selv. Hvor meget tungere kunne jeg sikkert regne ud, hvis jeg googlede massefylden for sten, men det gider jeg ikke. De er åndsvagt tunge.

Så tunge at de har ligget i en bunke i et halvt årti, mere og mere omspændt af ukrudt og myretuer, siden de blev gravet op under kloakeringen. Hvorfor ligger der ølandsbrud (altså de der flade rødlige sten. I har set dem) halvanden meter nede i Ballerups ler? Ingen ved det!

Lige siden har jeg stædigt holdt fast i, at dem vil jeg bruge til … noget. Og nu er de så trædesten i mit kommende surbundsbed. Hvordan jeg flyttede dem? Tja. Jeg fik dem ligesom op på kant, lod dem falde. Fik dem op på kant, lod dem falde …

Det gik. Jeg har dundrende hovedpine, og kommer ikke til at kunne gå i morgen. Men det er ligemeget. Faktisk har jeg allermest lyst til at spæne over og lægge kantsten og de sidste trædefliser og lave noget afløbssystem fra udebruseren lige nu. Meeen, det ville nok trods alt være dumt.

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Lone Nielsen
  18. maj 2019 at 23:38

  Åh… ja. Jeg undrer mig til stadighed over, at det altid er kvinderne, som rejser sig og hjælper med at tage ud af bordet, pakke madvarer ned, fylde opvaskemaskinen, gør klar til næste ret, styrer ungerne alt i mens mændene bliver siddende ved bordene, hvor de rigtig hygger sig med hinanden (og øllerne, vinen…).
  Jeg har lagt ca. 40 m2 rødsten, som terrasser og gangstier. Det er et puslespil. Kan anbefale en solid sækkevogn.

  • Reply
   Plantesmilet
   19. maj 2019 at 19:47

   Hæ. I familievognen i toget, hvor vi jo ret tit sidder, er der altid en far eller to der med et let plaget udtryk læser avis eller telefon, mens hans kone administrerer vådservietter eller snacks. Jeg tror i bund og grund det er kulturelt betinget. Og så må jeg hellere lige flette ind, at min egen kæreste slet ikke er slem!
   40 m2 alligevel! Wauw!

Leave a Reply