Rugbrød bagt med surdej
Udskriv

Opskrift på rugbrød uden kerner bagt med surdej, rugmel og havregryn

Forb. tid1 d 6 t
Tilb. tid1 t 45 min
Antal: 2 rugbrød

Ingredienser

  • Dag 1:
  • 2-3 dl surdej
  • 1 l lunkent vand
  • 1 spsk sirup
  • 4 tsk salt
  • 11 dl rugmel
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl hvedemel
  • Dag 2:
  • 4 dl rugmel
  • 3 dl lunkent vand
  • Lidt madolie

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til dag 1 sammen
  • Stil dejen til hævning på køkkenbordet dækket med et viskestykke
  • Tilføj de sidste ingredienser efter 20-24 timer eller når dejen begynder at falde lidt sammen igen
  • Fyld dejen i 2 rugbrødsforme - cirka halvt fyldt
  • Husk at tage dej fra til surdej!
  • Pensl brødene med olie
  • Lad dejen hæve udækket på køkkenbordet i 3-5 timer eller til brødet fylder formen helt op
  • Bag brødene ved 175 C varmluft i 1 t 45 min
  • Pak brødene ind i fugtige viskestykker og lad dem hvile til næste dag

Noter

Havregrynet kan erstattes med andet 'tørt' såsom hakkede nødder eller knækkede rugkerner.