Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Opskrift på rugbrød uden kerner bagt med surdej, rugmel og havregryn
5
fra
2
stemmer
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
1
d
6
t
Tilb. tid
1
t
45
min
Antal
2
rugbrød
Ingredienser
Dag 1:
2-3
dl
surdej
1
l
lunkent vand
1
spsk
sirup
4
tsk
salt
11
dl
rugmel
3
dl
havregryn
3
dl
hvedemel
Dag 2:
4
dl
rugmel
3
dl
lunkent vand
Lidt madolie
Sådan gør du
Rør ingredienserne til dag 1 sammen
Stil dejen til hævning på køkkenbordet dækket med et viskestykke
Tilføj de sidste ingredienser efter 20-24 timer eller når dejen begynder at falde lidt sammen igen
Fyld dejen i 2 rugbrødsforme - cirka halvt fyldt
Husk at tage dej fra til surdej!
Pensl brødene med olie
Lad dejen hæve udækket på køkkenbordet i 3-5 timer eller til brødet fylder formen helt op
Bag brødene ved 175 C varmluft i 1 t 45 min
Pak brødene ind i fugtige viskestykker og lad dem hvile til næste dag
Noter
Havregrynet kan erstattes med andet 'tørt' såsom hakkede nødder eller knækkede rugkerner.