Go Back

Flexitar-bolognese med linser

Flexitar-bolognese med linser, bacon, grøntsager og masser af umami-smag.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Flexitar
Antal 8

Ingredienser
  

  • 1 lille blok bacon 100-200 gr
  • 1 løg revet eller finthakket
  • 1/2 bakke champignon fintsnittet
  • 2 spk soltørrede tomater hakket hvis ikke de er det i forvejen
  • 1 dl vin Rødvin er bedst, hvidvin fungerer også
  • 2 spk tomatpure
  • 2-3 gulerødder helst i små terninger, det giver en god struktur
  • 3-4 stilke bladselleri i små terninger
  • 2 kartoner flåede tomater
  • 400 g grønne linser
  • Salt, peber og lidt surt

Sådan gør du
 

  • Skær baconet i så små stykker som du gider. Småt er godt!
  • Riv eller hak løget, snit champignonerne fint og hak de soltørrede tomater, hvis ikke de er det i forvejen.
  • Svits baconstykkerne ved svag varme til de begynder at svinde ind
  • Svits løg, champignon og soltørrede tomater sammen med baconstykkerne til svampene har afgivet væde og suget den til sig igen. Det kan godt tage 15 - 20 minutter
  • Imens kan du snige dig til at hakke eller rive de andre grøntsager fint
  • Tilsæt de finthakkede grøntsager og svits et minut eller to
  • Tilsæt tomatpure og svits lidt mere
  • Tilsæt vin og lad det koge ind
  • Skyl linserne og tilsæt dem sammen med de hakkede tomater
  • Lad simre i mindst 20 minutter og gerne mere. Rør rundt en gang imellem og tilsæt måske lidt mere vand.
  • Smag til med salt, peber og surt