Go Back
Grøntsager til kimchi: kål, radiser, rødløg og gulerod

Nem kimchi med hvidkål og krydderpasta

En nem opskrift på kimchi der kan laves i een arbejdsgang af ingredienser fra supermarkedet. 
Forb. tid 45 min
Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk
Antal 2 glas

Ingredienser
  

  • 1/4 hvidkål
  • 3 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 10 radiser

Krydderipasta

  • 3 spk østerssovs
  • 2 spk paprika
  • 2 spk æblejuice
  • 2 spk stødt gurkemeje
  • 2 tsk stødt chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær

Sådan gør du
 

  • Start med at skrubbe gulerødder og radiser, pille løget og fjerne det yderste blad på kålen.
  • Snit grøntsagerne fint, med håndkraft eller på maskine.
  • Drys grøntsagerne med salt. Hviis du er den omhyggelige type, skal du veje grøtsagerne og tilsætte salt så det svarer til 1,5-2 % af deres vægt. Hvis du er mere af en slumper (jeg er), salter du bare som du ville salte en god gryderet.
  • Rør salt og grøntsager lidt sammen og lad det stå mens du ordner kryderblandingen. Så Begynder væsken at trække ud, uden at du skal arbejde så hårdt.
  • Blend ingredienserne til krydderpastaen til en tyk sovs. Smag på det. Det skal være krydret mn efter min mening ikke decideret stærkt. 
  • Ælt grønsagerne med hænderne, så der trænger godt med væske ud. Det tager et kvarters tid og er ret hårdt arbejde!
  • Bland grøntager og krydderpasta.
  • Put blandingen på glas, Jeg bruger sådan nogle Wendt-glas uden gummiring. Det er bedst hvis væsken står op over grøntsagerne. Læg fx en lille skål eller et syltetøjslåg øverst for at holde dem under vandet.
  • Stil glassene på et fad (vigtigt, det bobler over!) og lad blandingen fermentere i 5-7 dage. Sæt herefter gummiringen på, så glassene slutter tæt, og flyt dem til køleskabet.

Noter

Mindre sarte sjæle kan sagtens sætte mere fut i smagen ved at dobble op på chili.